czwartek, 14 października 2010

Nederlandse Taalclub / Nieuw initiatief van Nederlanders in Kraków!!

Goedenavond allemaal!

Op basis van terugkoppeling van een aantal mensen, die aangaven wel graag Nederlands te willen spreken in Kraków, maar hiervoor weinig gelegenheid hebben, gaan we aan de slag met een nieuw initiatief om de Poolse/Nederlandse betrekkingen in Kraków nog verder te integreren en uit te werken. Dit zal zijn:

`De Nederlandse Taalclub in Kraków`

Wat is de Nederlandse taalclub in Kraków?

De Nederlandse taalclub in Kraków is een wekelijkse bijeenkomst voor mensen die graag in het Nederlands willen spreken, om zodoende hun Nederlands te oefenen en te verbeteren. Dit wordt gedaan door wekelijkse bijeenkomsten te organiseren, waarop een gespreksleider (Haize, Rafal of Rogier) een thema zal voorstellen (bijv. openbaar vervoer, kunst, boodschappen doen, wonen in Nederland, enz.). Met dit thema gaan we dan een gesprek beginnen - let wel, het is geen les, dus je wordt niet verbeterd of gecorrigeerd in je uitspraak, grammatica gebruik of vocabulaire. Het gaat er echt om je Nederlands te oefenen en dat je een kans krijgt om de Nederlandse taal te spreken!

Zo, dat is leuk. En wanneer is dat dan?
Zoals al aangeven, elke week - en wel op dinsdagavond vanaf 20u; De eerste maal zal al volgende week dinsdag 19 oktober om 20u zijn!!

Wel zullen we de Nederlandse Taalclub regelmatig afwisselen met de Nederlandse Filmavond, die in principe in het vervolg 1x per maand (en dus ook op dinsdagavond) in Ptasiek zal worden georganiseerd.

Aha, dat is duidelijk. Maar waar kan ik terecht?
Zoals je bent gewend van onze Nederlandse Bijeenkomsten (die gewoon door zullen gaan op elke 1e donderdag van de maand), worden ook de dinsdagavonden van de Nederlandse Taalclub in Kraków in onze stamkroeg "Ptasiek" (ul. Dajwor 3) georganiseerd!

Dus:
Elke 1e donderdag van de maand - Bijeenkomst Nederlanders in Kraków
Elke dinsdag - Nederlandse taalclub in Kraków
Af en toe op dinsdag (ong. 1x per maand) - Nederlandse Filmavond

En dit alles in Ptasiek!

Nou, dat klinkt erg goed. Wat nog meer?
Heb je belangstelling voor de Nederlandse taalclub in Kraków, meld je dan direct aan!!

Dit kan heel simpel door even te antwoorden op deze mail. Let wel op: we willen minimaal 12 aanmeldingen om hiermee te beginnen. Reageer dus snel!!

Als je goede ideeën hebt voor het thema, of als je andere suggesties hebt, laat het ons dan ook weten - we horen graag van jullie!

We hopen snel van jullie te mogen horen en tot volgende week dinsdag!

Namens De Nederlandse Taalclub in Kraków,

Haize, Rafal en Rogier

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz